December 6, 2015 by
Photography by Tom Kessler

This 9,000-square-foot home was designed from the ground up. Working as a team the designer, architect, builder, and homeowner carefully considered all aspects and details of the home to create a classic, contemporary design. The client wanted the home to be timeless, not trendy, so design elements could stay fresh and current for years to come.  This space took home Gold honors at the 2015 ASID Project Awards.

Transformations4

A hexagon pattern was applied to the entrance floor using white Calcutta marble and gray London marble.

A Moroccan-inspired light fixture was used in the center of the space as an unexpected element. The warm glow and soft lines from the five-light chandelier creates contrast from the geometric pattern in the foyer floor.

Transformations3

People passing through the foyer are visually drawn to the decorative glass sliding doors framing the dining room. A natural woven wallcovering was applied to the walls throughout the space, mixing shades of gray and metallics. The metallic background reflects light from the linear chandelier placed above the dining room table. The crystal creates a dramatic eye-catching effect in the space. A large white piece of art was placed above the buffet table to contrast the dark gray walls.    

Transformations5The art is flanked with two white ceramic lamps that create a focal point in the space. The neutral palette of gray, white, and espresso allow the client to easily change the colors in the room using accessories and artwork.

This beautifully designed room does not lack functionality; the room will comfortably seat eight to 10 people for family gatherings and holidays.

The kitchen was designed to be functional for the family of five without sacrificing the beautiful clean lines used throughout the rest of the custom home. When you enter the kitchen the room is framed with clean white cabinetry which is used to hide the oversized refrigerator and freezer bordering the ovens and microwaves. Industrial stainless steel appliance garages were added to hide the everyday cooking tools to help keep the space clean and clutter-free. The island is stained a dark espresso color that contrasts the white quartz countertops selected due to ease of maintenance and durability for a growing family. To soften the linear lines in the kitchen area, drum shades were used over the island and dinette table to create balance and harmony.

Transformations2

A custom dinette table was designed to be nearly indestructible from the wear and tear of three growing children. The tabletop is made of concrete material with a baked-on finish that will prevent stains or marks from everyday use.

Transformations1

Just off the kitchen is a hearth room that is used as the family’s main gathering area. The room needed to have comfortable, yet durable, furnishings. The space introduces a playful mix of teal and citron colors with the use of artworks, pillows, and accessories. The main furniture pieces in the space stay neutral so the colors can be easily changed as the family grows and tastes differ. The back wall of the hearth room and kitchen is lined with windows that showcase stunning natural views. Custom window treatments were applied to the windows so views would not be obstructed when the shades were up but could provide privacy for the family when needed.

The powder bathroom mixes texture, material, and color to create a fun, playful space. The teal wall exhibits a pop of color while the carved, natural stone tiles provide pattern and color variation. The concrete countertop gives a clean, modern feel to the bathroom.  OmahaHome

Visit d3interiors.net to learn more.

Transformations7

More from Omaha Magazine